خواص روغن سیاه‌دانه برای سلامتی پوست و مو و لکه صورت
خواص روغن سیاه‌دانه برای پوست و مو - 10

خواص روغن سیاه‌دانه برای سلامتی پوست و مو و لکه صورت

فهرست مطالب
خواص روغن سیاه‌دانه برای سلامتی پوست و مو و لکه صورت
خواص روغن سیاه‌دانه برای پوست و مو - 10

خواص روغن سیاه‌دانه برای سلامتی پوست و مو و لکه صورت

امتیاز post
امتیاز post
فهرست مطالب
  • در این مطلب با مهم‌ترین خواص روغن سیاه‌دانه برای پوست و مو آشنا می‌شوید و می‌توانید با استفاده از آن گام بلندی در مسیر سلامت و زیبایی خود بردارید

     سیاه‌دانه نوعی گیاه که دانه‌های آن نیز با عنوان سیاه‌دانه شناخته می‌‌شوند. سیاه‌دانه یکی از دانه‌های روغنی است که به دلیل خواص فراوان، هم به‌عنوان چاشنی و ادویه غذا و هم برای درمان بیماری‌ها و مشکلات زیادی ازجمله مشکلات پوست و مو استفاده می‌‌شود.

    روغن سیاه‌دانه، روغنی طبیعی است که از دانه‌های سیاه‌دانه فرآوری می‌شود و از گذشته در درمان بسیاری از بیماری‌ها کاربرد داشته است. امروزه یکی از کاربردهای مهم این روغن مربوط به خواص روغن سیاه‌دانه برای پوست و مو است. تحقیقات علمی و مشاهدات تجربی در این زمینه نشان داده است که روغن سیاه‌دانه برای بهبود بسیاری از بیماری‌های پوستی مانند پسوریازیس، آکنه، ویتیلیگو کاربرد دارد. به‌علاوه این روغن دارای اثر بازسازی و ترمیم‌کنندگی برای موها است و آن به موهای خشک و بی‌روح، درخشندگی و شادابی می‌بخشد. در این مقاله قصد داریم شما را با خواص روغن سیاه‌دانه برای پوست و مو بیشتر آشنا کنیم.

    همچنین ببینید:خواص سیاه دانه با عسل

    فواید روغن سیاه‌دانه برای پوست

    خواص روغن سیاه‌دانه برای پوست و مو - 04

    به‌طورکلی روغن سیاه‌دانه که برای پوست‌های خشک و ترک‌خورده به‌ویژه در فصل زمستان که پوست رو به خشکی بیشتر می‌رود، بهترین گزینه برای تامین رطوبت و نرمی آن است. خواص چربی گیاهی موجود در این روغن، مانند خواص روغن زیتون برای پوست باعث نرمی پوست می‌شود و ترک‌ها را کاهش می‌دهد. خواص روغن سیاه‌دانه برای پوست و مو تنها محدود به چرب‌کنندگی آن نیست زیرا این روغن دارای خواص آنتی‌اکسیدانی و ضد‌التهابی است و از این طریق نیز به درمان و تسکین خشکی‌های شدید و جراحات کمک می‌کند و می‌تواند به‌اصطلاح صفر تا صد روتین مراقبت از پوست را پوشش دهد. البته برای بهره‌مندی از خواص روغن سیاه‌دانه بهتر است قبل از استفاده از این روغن حتما با پزشک متخصص مشورت کنید.

    در مطالعات انجام شده در زمینه خواص سیاه‌دانه و مشتقات آن به‌ویژه خواص روغن سیاه‌دانه روی پوست مشخص شده است که استفاده موضعی از روغن سیاه‌دانه روی پوست می‌تواند افزایش محافظت از پوست در برابر آسیب‌های اشعه آفتاب، آلودگی‌های محیطی و کاهش علائم پسوریازیس و بسیاری دیگر از مشکلات و بیماری‌های پوستی شود. همچنین از روغن سیاه‌دانه برای نرم کردن پوست صورت و بدن استفاده می‌شود و امروزه در صنایع آرایشی و بهداشتی دنیا آن را به ترکیبات روغن‌ها و مرطوب‌کننده‌های بدن برای رطوبت و آب‌رسانی بیشتر، اضافه می‌کنند. در ادامه به بررسی مهم‌ترین خواص روغن سیاه‌دانه برای پوست می‌پردازیم:

    خواص روغن سیاه‌دانه برای پسوریازیس

    پسوریازیس نوعی بیماری پوستی خود‌ایمنی شایع است که موجب خارش و التهابات دردناک روی پوست می‌شود که با مصرف روغن سیاه‌دانه می‌توان آن را به شکل بهتری مدیریت کرد.

    همچنین ببینید: خواص سیر برای مو

    خواص روغن سیاه‌دانه برای آکنه

    برخی تحقیقات حاکی از این است که روغن سیاه‌دانه می‌تواند برای بیماری‌های پوستی مانند آکنه مفید باشد. در بسیاری از این پژوهش‌های انجام شده در این زمینه، مشخص شده است که روغن سیاه‌دانه به‌صورت موضعی در درمان آکنه ولگاریس خفیف یا متوسط موثر است و التهاب و ضایعات پوستی را به شکل مطلوبی از بین می‌برد. این خاصیت روغن سیاه‌دانه می‌تواند به دلیل خواص ضد میکروبی و ضدالتهابی مرتبط با روغن سیاه‌دانه باشد.

      برای هضم راحت غذا چه بخوریم؟ 9 نکته برای هضم بهتر و سریع غذا

    بر اساس یک مقاله مروری، زمانی که افراد لوسیون ساخته شده با ترکیب ۱۰ درصد روغن سیاه‌دانه را در ناحیه پوستی دارای آکنه استفاده کردند، پس از ۲ ماه ضایعات آکنه در آنها به میزان قابل‌توجهی کاهش یافتند.نتایج این بررسی در  مجلهDermatology & Dermatologic Surgery  منتشر شده است.

    خواص روغن سیاه‌دانه برای لک و پیس

    خواص روغن سیاه‌دانه برای پوست و مو - 08

    وقتی ملانین پوست کاهش پیدا می‌‌کند، لکه‌های پوستی ایجاد می‌‌شود که باعث تغییر در ظاهر پوست می‌‌شود و این موضوع دلیل اصلی بروز لک و پیس است. لک و پیس یکی از مشکلات پوستی است که اگرچه برخی بر این باورند که قابل درمان نیست اما خواص روغن سیاه‌دانه در درمان لک و پیس اثبات شده است.

    خواص روغن سیاه‌دانه برای جوش ‌چرکی

    جوش‌های چرکی ازجمله مشکلات آزاردهنده پوستی هستند که معمولا از سن بلوغ ظاهر می‌‌شوند و تا سنین ۳۰ سالگی و حتی گاهی بیشتر ادامه می‌‌یابند. این جوش‌ها که معمولا با درد همراه هستند، حاوی ترشحات چرکی و التهابی هستند که ظاهر نامناسبی روی صورت دارند. از دیگر خواص روغن سیاه‌دانه درمان جوش‌های چرکی است و برای این کار می‌توان از روغن سیاه‌دانه در ترکیب انواع ماسک‌های صورت استفاده کرد.

    خواص روغن سیاه‌دانه برای ویتیلیگو

    خواص روغن سیاه‌دانه برای پوست و مو - 09

    به‌علاوه در مطالعات اخیر در این زمینه مشخص شده است که استفاده از روغن سیاه‌دانه به کاهش ضایعات ویتیلیگو نیز کمک قابل‌توجهی می‌کند.

    مطالعه انجام شده روی ۳۳ فرد مبتلا به ویتیلیگو نشان داد استفاده از پمادی که با روغن سیاه‌دانه درست شده، باعث بهبود رنگدانه در دست‌ها، صورت و ناحیه تناسلی پس از ۶ ماه می‌شود. این پماد همچنین به طرز چشمگیری اندازه ضایعات ویتیلیگو، به‌ویژه در بازوها، تنه، سر و گردن را کاهش داد.

    خواص روغن سیاه‌دانه برای اگزما

    چندین مطالعه علمی درباره خواص روغن سیاه‌دانه نشان داده‌اند که روغن سیاه‌دانه می‌تواند علائم اگزما را کاهش دهد.

    خواص روغن سیاه‌دانه برای زخم و سوختگی

    روغن سیاه‌دانه حاوی ترکیبی به نام تیموکینون است که به دلیل توانایی آن در تحریک رشد بافتی و بهبود زخم توسط دانشمندان مورد مطالعه قرار گرفته است. مطالعات در این زمینه روی حیوانات تیموکینون به دلیل اثرات ضدالتهابی، آنتی‌اکسیدانی و ضدباکتریایی خود می‌تواند است به درمان سوختگی‌ها، بریدگی‌ها و زخم‌های دیابتی کمک نماید.

    روغن سیاه‌دانه در کاهش التهاب و از بین بردن باکتری‌های محل زخم نقش دارد. گرچه این روغن گیاهی کلاژن‌سازی نمی‌کند اما فاکتورهای دیگر را تحریک می‌‌کند تا پوست را ترمیم کنند. به همین دلیل تشکیل پوست جدید و سالم را هم از خواص روغن سیاه‌دانه می‌‌دانند.

    فواید روغن سیاه‌دانه در سلامت مو

    خواص روغن سیاه‌دانه برای پوست و مو - 14

    خواص روغن سیاه‌دانه برای پوست و مو تنها محدود به پوست نمی‌شود. روغن سیاه‌دانه علاوه بر اینکه ماده‌ای طبیعی و موثر برای مراقبت از پوست است، فوایدی نیز برای سلامت مو دارد. این روغن اغلب در فهرست راه‌حل‌های طبیعی برای تقویت سلامت مو و پوست سر به روش‌های متعددی قرار می‌گیرد. بنابراین اگر می‌خواهید صفر تا صد روتین مراقبت از مو را به بهترین شکل انجام دهید، باید حتما به خواص سیاه‌دانه در مراقبت از مو نیز توجه داشته باشید.

    در صنعت مواد آرایشی و بهداشتی روغن سیاه‌دانه اغلب به محصولات مراقبت از مو، ازجمله ماسک‌ها و شامپوهای مو اضافه می‌شود. ادعای بسیاری از این محصولات ارائه درخشندگی، استحکام، بهبود بخشیدن حجم و بافت مو است اما باید گفت که در کل تحقیقات کمی در مورد فواید روغن سیاه‌دانه برای سلامت مو انجام شده است.

      شیره انگور؛ طرز تهیه شیره انگور (دوشاب انگور) خانگی و خوشمزه

    روغن سیاه‌دانه حاوی نیگلون است که نوعی آنتی‌هیستامین مهم بوده و محققان بر این باورند که این ماده می‌تواند از ریزش مو به دلیل آلوپسی آندروژنیک یا آلوپسی آره آتا جلوگیری کند.

    روغن سیاه‌دانه با خواص آنتی‌اکسیدانی، ضد‌باکتریایی و ضد‌التهابی خود، می‌تواند به سلامت پوست سر نیز کمک کند، همچنین شوره و خشکی سر را از بین ببرد و درعین‌حال سلامت مو را بهبود بخشد.

    توجه به این نکته نیز مهم است که در اکثر مطالعات، روغن سیاه‌دانه با سایر مواد ترکیب شده است، بنابراین نمی‌توان با اطمینان گفت که روغن سیاه‌دانه تا چه حد می‌تواند باعث بهبود در این موارد شود؛ اما شواهد تجربی در طول تاریخ از مفید بودن روغن سیاه‌دانه برای سلامت موها حکایت دارد.

    خواص روغن سیاه‌دانه برای درمان ریزش مو

    خواص روغن سیاه‌دانه برای پوست و مو - 02

    از مشکلات شایع مو که بیشتر افراد با آن مواجه هستند، ریزش مو است. ریزش مو می‌‌تواند عوامل زیادی مانند تغییر در سبک زندگی، تغییر رژیم غذایی، استرس و تشویش، خواب ناکافی یا پایین بودن برخی ویتامین‌های ضروری در بدن باشد. افراد به دنبال درمان‌های موثری هستند که به کمک آنها بتوانند جلوی ریزش بیشتر موهای خود را بگیرند و یا حتی با فعال ‌کردن و تحریک پیاز مو، به رشد مجدد موها کمک کنند. در این زمینه یکی از داروهای گیاهی و طبیعی که برای درمان ریزش مو مورد استفاده قرار می‌‌گیرد، روغن سیاه‌دانه است.

    بررسی‌های تجربی و علمی در این زمینه نشان می‌دهد روغن سیاه‌دانه باعث می‌‌شود موهای از دست رفته از نو رشد کنند. معمولا برای جلوگیری از ریزش موهای زیاد، از ترکیب سیاه‌دانه، حنا و روغن سوسن استفاده می‌‌کنند و از آن به‌صورت موضعی روی سر استفاده می‌کنند. البته نباید از خواص سبوس برنج برای مو نیز در این زمینه غافل شد.

    خواص روغن سیاه‌دانه برای لطافت مو

    روغن‌ سیاه‌دانه می‌تواند فرآیند آب‌رسانی به موها را تسهیل کند و با چربی طبیعی خود لطافت مورد نظر شما را برای موها تامین کند. معمولا در این موارد از روغن سیاه‌دانه پس از استحمام و خشک کردن موها استفاده می‌شود. علاوه بر نرمی و لطافت، استفاده از روغن سیاه‌دانه باعث درخشندگی موها نیز می‌شود و می‌تواند درمان موثری برای موخوره نیز باشد.

    خواص روغن سیاه‌دانه در پیشگیری از سفیدی مو

    خواص روغن سیاه‌دانه برای پوست و مو - 11بسیاری از افراد و به‌خصوص آنهایی که رنگ موی آنها در سنین جوانی سفید شده است به دنبال چاره‌ای برای رفع این مشکل هستند. روغن سیاه‌دانه به دلیل وجود ویتامین‌ها و مواد مغذی ازجمله مس، منیزیم، آهن، منگنز، روی، ویتامین‌های گروه‌B، فسفر، سلنیوم، اسیدهای آمینه، ملانین، فیبر و آنتی‌اکسیدان‌ها می‌تواند گزینه مناسبی برای جلوگیری از سفید شدن موها باشد و حتی این باور موجود دارد که استفاده از روغن سیاه‌دانه می‌تواند برای درمان سفیدی مو نیز استفاده شود. گفته می‌شود مواد معدنی موجود در روغن سیاه‌دانه می‌تواند روی رنگدانه‌های مو تاثیر بگذارد و با تحریک‌کردن آنها، به جلوگیری از سفید ‌شدن موها کمک کند.

    برای رفع سفیدی موهای‌ خود، در کنار روغن سیاه‌دانه از خواص روغن زیتون برای مو نیز غافل نشوید. شواهد تجربی در این زمینه نشان داده است که استفاده ترکیبی از روغن سیاه‌دانه و روغن زیتون می‌تواند تاثیرات بیشتری را در حفظ موها داشته باشد.

      انواع خوراکی مدرسه برای کودکان؛میان وعده مفید و خوشمزه مدرسه

    خواص روغن سیاه‌دانه برای رشد موهای ابرو و مژه

    ریزش موی انسان فقط محدود به موی سر نمی‌شود و ممکن است در ابرو یا مژه نیز رخ دهد. روغن سیاه‌دانه در این موارد نیز اثرات مشابهی دارد و در استفاده بلندمدت می‌تواند موجب توقف ریزش ابرو و مژه نیز شود. ریزش ابرو و مژه نیز به عوامل زیادی بستگی دارد که البته یکی از مهم‌ترین آنها استرس است. افرادی که استرس بالایی دارند، به مرور زمان دچار ریزش شدید ابرو و مژه می‌‌شوند و معمولا در کنار استفاده از روغن سیاه‌دانه باید حتما آموزش‌های لازم درباره کنترل استرس نیز فراگرفته شود. ضمن اینکه پیش از درمان‌های تهاجمی مانند کاشت ابرو و میکروبلیدینگ برای جلوگیری از ریزش مو، افراد می‌توانند روش‌های طبیعی مانند استفاده از روغن سیاه‌دانه را تجربه کنید تا از خواص روغن سیاه‌دانه برای پوست و مو بهره بیشتری بگیرید. در این زمینه مطلب مربوط به خواص آب برنج برای مو را نیز مطالعه کنید.

    چند نکته درباره استفاده از روغن سیاه‌دانه برای پوست و مو

    خواص روغن سیاه‌دانه برای پوست و مو - 01

    نکته جالب‌توجه در مورد استفاده از روغن سیاه‌دانه در درمان مشکلات پوست و مو این است که عوارض جانبی این روغن طبیعی نسبت به سایر داروها و محصولات شیمیایی بسیار کمتر است.

    بررسی‌های اخیر نهقش ملانین را نیز در اثربخشی روغن سیاهدانه برای پوست و مو مورد تاکید قرار داده است. محققان بر این باورند که فواید روغن سیاه‌دانه می‌تواند به دلیل توانایی آن در پخش ملانین در پوست باشد که نوعی رنگدانه طبیعی در مو، پوست و چشم است.

    استفاده از تاثیرات روغن سیاه‌دانه تنها از طریق موضعی نیست. در مطالعات متعدد مشاهده شده که استفاده همزمان موضعی و خوراکی از روغن سیاه‌دانه اثر درمانی آن را رفع مشکلات پوستی بیشتر می‌کند بیشتر می‌کند.

    متخصصان در این زمینه تاکید می کنند که استفاده دارویی از روغن سیاهدانه و هر داروی گیاهی دیگر حتما باید با مشاوره  و تحت نظارت پزشک متخصص انجام شود.

    جمع بندی

    اگرچه در گذشته یافتن روغن سیاه‌دانه اصل، باکیفیت و خالص از دغدغه‌های اصلی مصرف‌کنندگان این کالا بود، اما در حال حاضر به‌راحتی می‌توانید روغن سیاه‌دانه مد نظر و دیگر اقلام مورد نیاز را از طریق سرویس‌های اسنپ اکسپرس در کمترین زمان ممکن تحویل بگیرید.

    اسنپ اکسپرس این امکان را به شما می‌دهد که بدون صرف زمان اضافی بهترین کالاهای مورد نیاز خود را به‌راحتی جلوی درب منزل دریافت کنید.

     

    سوالات متداول

    آیا تاثیر روغن سیاه‌دانه در حفاظت از پوست و مو واقعی است؟

    بله؛ به همین دلیل در مراکز معتبر زیبایی از روغن سیاه‌دانه برای نرم کردن پوست صورت و بدن استفاده می‌شود و در صنایع آرایشی و بهداشتی دنیا نیز آن را به ترکیبات روغن‌ها و مرطوب‌کننده‌های بدن برای رطوبت و آب‌رسانی بیشتر، اضافه می‌کنند.

    آیا استفاده از روغن سیاه‌دانه در مورد رویش مجدد ابروها، می‌تواند نیاز به کاشت ابرو را برطرف کند؟

    در بسیاری موارد این اتفاق افتاده است. پیش از درمان‌های تهاجمی مانند کاشت ابرو و میکروبلیدینگ برای جلوگیری از ریزش مو، افراد می‌توانند روش‌های طبیعی مانند استفاده از روغن سیاه‌دانه را تجربه کنید تا از خواص روغن سیاه‌دانه برای پوست و مو بهره بیشتری بگیرید.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۳ رای

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    عضویت در خبرنامه

    دریافت لیست متنوعی از خبرها  

    سایر مطالب مرتبط